Να τελειώνουμε επιτέλους με τη μειοψηφική βία και τους προπηλακισμούς

Φτάνει. Δεν πάει άλλο. Η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία υπό το βάρος μιας μικρής μειοψηφίας που ηγεμονεύει στην πολιτική σκηνή, στους δρόμους και στις διαδηλώσεις. Πρέπει επιτέλους, η σιωπηρή πλειοψηφία αυτής της χώρας -όλοι εμείς δηλαδή οι συνετοί άνθρωποι- να μιλήσουμε ψύχραιμα, χωρίς να καταφεύγουμε σε πολιτικές ακρότητες και σε δημοκρατικές αποκλίσεις. Δεν γίνεται αυτή η κοινωνία να πάει μπροστά αποφεύγοντας το γκρεμο, αν δεν επικρατήσει πολιτική ψυχραιμία και αν δεν προστατευτεί η Δημοκρατία μας.

Τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται μια ένταση της πολιτικής βίας που οργανώνεται και στηρίζεται από συγκεκριμένα τμήματα του πολιτικού κόσμου, αλλά και από μερίδα του τύπου και των δημοσιογράφων. Είναι καθήκον όλων μας να προασπίσουμε τη δημοκρατία και την ευημερία του τόπου και της κοινωνίας. Δε μπορούμε να επιτρέψουμε σ’ αυτήν τη μειοψηφία να προπηλακίζει ανθρώπους, να καταργεί θεσμούς και τελικά να στρέφεται ενάντια σε ολόκληρη την κοινωνία και τις αξίες της.

Δυστυχώς, οι ειρηνικές, πολιτισμένες φωνές μας δεν φτάνουν πια για να απαντήσουν σε αυτό το κρεσέντο λαϊκισμού, επιθέσεων και βίας που οργανώνονται από ανθρώπους που στόχο τους έχουν την κατάλυση της δημοκρατίας και την αρπαγή της εξουσίας από τον ελληνικό λαό.

Δε μπορεί η μειοψηφία του 10% να εκτρέπει το δημόσιο βίο και να διαλύει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Πρέπει όλοι εμείς οι λογικοί και μετριοπαθείς άνθρωποι να αντιταχθούμε πλέον και έμπρακτα σε όσους μας οδηγούν σε αυτήν την πολιτική κατηφόρα.

Είναι καθήκον μας, να αντιταχθούμε στην επίθεση που εξαπέλυσαν τον τελευταίο καιρό, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι υπο τις οδηγίες μερικών δεκάδων πολιτικών που καθοδηγούνται από συγκεκριμένα διεθνή κέντρα εξουσίας. Πρέπει να αντιτάξουμε τη μαζική, πολιτική και αν χρειαστεί βίαια δημοκρατική μας παρουσία για να σταματήσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι στους δήθεν «προοδευτικούς» δημοσιογράφους που εξυπηρετούν σκοτεινά κέντρα εξουσίας και καταφεύγουν σε λαϊκιστικες ακρότητες για να στηρίξουν τη μειοψηφία των ανθρώπων που ηγεμονεύουν το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 30 χρόνια.

Στην επόμενη συγκέντρωση ή την επόμενη φορά που θα τους δούμε μπροστά μας στα αστικά κέντρα ή την επαρχία, πρέπει να προασπίσουμε έμπρακτα τη Δημοκρατία μας.

Φτάνει πια με τη μειοψηφική βία 200-250 βουλευτών και τους προπηλακισμούς μερικών χιλιάδων αστυνομικών απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Φτάνει πια με το λαϊκισμό μιας χούφτας δημοσιογράφων και εκδοτών που λόγω της αδυναμίας τους να εκφέρουν ψύχραιμο και ουσιαστικό πολιτικό λόγο καταφεύγουν σε χυδαίους πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

Στην επόμενη εμφάνιση βουλευτή, στην επόμενη άσκηση βίας σε συγκέντρωση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, με κάθε μέσο και να μην την αφήσουμε έρμαιο στα χέρια μερικών χιλιάδων αντιδημοκρατικών πολιτών.

Ρίξε κι εσύ μια πέτρα (ή μια σφαλιάρα) για τη δημοκρατία. Μπορείς.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: