Τσίρκο Εδράνο

Με τριπλό φλιπ απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης στις δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα του να έχει κολλήσει στο 5% και να χάνει ψήφους μέχρι και από την -παραδοσιακά γερμανόφιλη να τα λέμε αυτά- Χρυσή Αυγή. Τα στελέχη του ΛΑΟΣ, εδώ και μερικους μήνες τρώγανε το τυρί (υπουργεία) αλλά αγνοούσανε τη φάκα. Τώρα που φάγανε τα τυριά τους και διαπιστώσανε οτι κινδυνεύουν να χάσουν και τις βουλευτικές τους θέσεις, ορθώνουν το ανάστημά τους στην τρόικα. Αλλά καθώς δεν τους λες και μπασκετμπολίστες της πολιτικής, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ζητήσανε «έγγραφες διαβεβαιώσεις για την νομιμότητα των μέτρων από την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» πριν το ψηφίσουν. Εντάξει, δεν τους παρεξηγώ. Τώρα πήραν υπουργεία λογικό είναι να κάνουν τέτοια μικρολαθάκια. Δεν είναι δα και νομοθέτες του κράτους τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό ρωτάνε τον πλέον αρμόδιο -την Τράπεζα της Ελλάδας- να τους πει αν ο νόμος που πρόκειται να ψηφίσουν είναι νόμιμος.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη σωτηρία του Έθνους, προτίθεμαι να συμβάλλω κι εγώ λοιπόν με την τεχνογνωσία μου. Μιας και η ΤτΕ δεν είναι πολύ αναλυτική στο σχετικό δελτίο τύπου, θα ακολουθήσω τη συμβουλή άλλων Ειδικών.

Φίλοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ενός νομοσχεδίου υπάρχουν 3 τρόποι:

1. Έλεγχος με την αφή

Νιώστε τη γενική αίσθηση που αφήνει η επαφή με το νομοσχέδιο. Τα παραχαραγμένα νομοσχέδια δίνουν συχνά την αίσθηση του μαλακού, χωρίς το χαρακτηριστικό «τρίξιμο» που κάνουν τα γνήσια. Τα μέτρα τους δεν πρέπει να δίνουν υπερβολικά την αίσθηση του λείου ή του γυαλιστερού.
Ελέγξτε τη δομή της εσώγλυφης εκτύπωσης (βαθυτυπία, intaglio) η οποία εξέχει ελαφρά στην πρόσθια όψη του νομοσχεδίου. Δεν είναι σημαντικό να σας αρέσει αυτό που εξέχει. Δεν θα το υποστείτε εσείς.

2. Έλεγχος με το μάτι

Ελέγξτε τη συνολική εμφάνιση του νομοσχεδίου. Στα γνήσια νομοσχέδια η εικόνα είναι καθαρή με έντονες αντιθέσεις, ιδίως όσον αφορά το πολιτικό σχέδιο στην εμπρόσθια όψη. Η εικόνα δεν πρέπει να είναι θολή ή θαμπή.
Όταν το κοιτάτε σε διερχόμενο φωτισμό, το πολυτονικό  (χάρη στον Άδωνι) υδατογράφημα επαναλαμβάνει το κύριο σχέδιο του νόμου. Πρέπει να εμφανίζει τις χαρακτηριστικές φωτοσκιάσεις, πρέπει δηλαδή να υπάρχουν τμήματα που είναι φωτεινότερα καθώς και τμήματα που είναι πιο σκοτεινά από τα υπόλοιπα. Τα γνήσια πολυτονικά υδατογραφήματα δεν έχουν πολύ έντονες πολιτικές γραμμές αλλά χαρακτηρίζονται πάντοτε από την απαλή μετάβαση από το φωτεινό στο σκοτεινό.

Το ηλεκτροτυπικό υδατογράφημα βρίσκεται κάτω από το πολυτονικό υδατογράφημα. Σε αυτό αναγράφεται η αξία του νομοσχεδίου. Ο αριθμός αυτός φαίνεται πολύ φωτεινός όταν κοιτάτε το χαρτονόμισμα σε διερχόμενο φως (π.χ. στην αντανάκλαση του μετώπου του Πρετεντέρη), ενώ εμφανίζεται σκοτεινός εάν το τοποθετήσετε επάνω σε μια σκοτεινή επιφάνεια (π.χ. στην πραγματικότητα). Η ταινία ασφαλείας βρίσκεται ενσωματωμένη στο νομοσχέδιο. Εμφανίζεται ως σκοτεινή γραμμή εάν κοιτάξετε το χαρτονόμισμα σε διερχόμενο φωτισμό. Στην ταινία ασφαλείας αναγράφεται η αξία του νομοσχεδίουαι η λέξη EURO. Το κείμενο αυτό διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα, έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί εύκολα και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Στη γωνία που βρίσκεται πάνω από το υδατογράφημα εμφανίζονται ορισμένοι «ημιτελείς» αριθμοί στην εμπρόσθια και την οπίσθια όψη. Μη θορυβείστε. Θα συμπληρωθούν από τις τράπεζες μετά την υπογραφή του.

Προσοχή! Οι επιδέξιοι παραχαράκτες αναπαράγουν πολύ καλά αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επομένως να μην το χρησιμοποιούμε ως αποκλειστικό κριτήριο για τη γνησιότητα ή μη ενός νομοσχεδίου!

3. Εξέταση υπό γωνία

Στα νομοσχέδια μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας το ολόγραμμα εμφανίζει το κύριο πολιτικό σχέδιο, το οποίο εναλλάσσεται με τον αριθμό που δηλώνει την αξία του νομοσχεδίου εάν το κοιτάξουμε υπό γωνία. Επιπλέον, πολιτικοί κύκλοι με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατευθύνονται από και προς το κέντρο. Στα νομοσχέδια μικρότερης ονομαστικής αξίας υπάρχει μια ολογραφική λωρίδα. Εάν κοιτάξουμε το χαρτονόμισμα υπό γωνία, η εικόνα εναλλάσσεται μεταξύ του αριθμού που δηλώνει την αξία του, του λογότυπου € και ενός κύκλου με αστερίσκους.

Στην οπίσθια όψη των νομοσχεδίων μικρότερης ονομαστικής αξίας (20 ευρώ και κάτω), μια ιριδίζουσα λωρίδα διατρέχει καθέτως το νομοσχέδιο. Η λωρίδα αυτή περιλαμβάνει τον αριθμό που δηλώνει την αξία του νομοσχεδίου και το λογότυπο €. Είναι σχεδόν αόρατη εάν κοιτάξετε το νομοσχέδιο σε ευθεία γραμμή, όμως εάν το κοιτάξετε υπό γωνία, εκπέμπει μια λάμψη που θυμίζει μαργαριτάρι. Παρόμοια νομοσχέδια είχαν δώσει κι οι ισπανοί στους ινδιάνους.

Κλείνοντας, να δώσω συγχαρητήρια στο Γ.Καρατζαφέρη για την επιστολή-κόλαφο που έστειλε στον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων γράφει: «Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να ‘υπογράψω’ μια σύμβαση εντός ελαχίστων ωρών, της οποίας το περιεχόμενο δεν με βρίσκει σύμφωνο». Γιατί ο σωστός ο έλληνας ο άντρας, θέλει να χει μια βδομάδα μπροστά του για να υπογράψει κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Κάντε και καμιά ανάποδη κωλοτούμπα εκεί στο ΛΑΟΣ να μη ζαλιστείτε.

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: