Χριστιανισμός: Η θρησκεία της αγάπης (my ass)

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους μαιτρ του πατριωτισμού και της ορθοδοξίας, μια «είδηση» για ένα μουσουλμάνο μετανάστη που απαίτησε να κατέβει η εικόνα της παναγίας απ το νοσοκομείο για να γεννήσει η γυναίκα του. Αυτός είναι ο τίτλος της «είδησης» τουλάχιστον, γιατί η συνέχεια είναι αρκετά διαφορετική. Μια αναζήτηση στο google με τον τίτλο της είδησης, δίνει περισσότερα από 56.000 αποτελέσματα. Αναδημοσιεύεται σε πολλά blogs (ακροδεξιά αρκετά από αυτά), μερικά ντεμεκ ειδησεογραφικά sites, ακόμα και σε επίσημα blogs ιερών ναών όπως αυτό. Η «είδηση»:

Μουσουλμάνος (λαθρο)μετανάστης σχετικά πρόσφατα μετέφερε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο της Πάτρας για να γεννήσει.

Δείτε τι έγινε στη συνέχεια όπως μας τη διηγήθηκε γιατρός.

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δημόσιο μαιευτήριο ή κάποιο Κέντρο Υγείας της ευρύτερης περιοχής των Πατρών (οι μετανάστες συνηθίζουν και πηγαίνουν σε Κέντρα Υγείας ακόμα και σε Αγροτικά Ιατρεία και δέχονται να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους ακόμα και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων π.χ. οφθαλμίατροι! αρκεί να θεωρηθεί έκτακτο περιστατικό για να μην πληρώσουν τίποτα απολύτως)…..

Μόλις έβαλαν τη γυναίκα του στον θάλαμο για να γεννήσει, πρόσεξε ο μουσουλμάνος την εικόνα της Παναγίας στον τοίχο και αμέσως είπε στον υπεύθυνο γιατρό:

– Αυτό το κάδρο (εννοούσε το εικόνισμα) κατέβασέ το αμέσως από κει. Δεν θέλω μόλις γεννηθεί το παιδί μου να δει αυτό το πράμα!

Έγινε μια σχετική φασαρία, η γυναίκα αγχώθηκε και για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα, οι υπεύθυνοι δέχθηκαν να κατεβάσουν την εικόνα της Παναγίας (κακώς) με σκοπό να την ανεβάσουν αμέσως μετά.

Ο μουσουλμάνος έμεινε να περιμένει στην αίθουσα αναμονής πότε θα τελειώσει ο τοκετός.
Μετά από ώρες βγήκε ο γιατρός και του ανακοίνωσε:

– Η γυναίκα σου γέννησε φυσιολογικά. Εκείνη είναι καλά.
Το παιδί σου όμως γεννήθηκε τυφλό!
Όχι μόνο εικόνα της Παναγίας δεν θα δει, αλλά ούτε και τίποτα άλλο στον κόσμο!

Έχει αρκετά προβλήματα η ιστορία είναι η αλήθεια:

Strike One: Το «…όπως μας τη διηγήθηκε γιατρός». Λεπτομέρεια που προστέθηκε εκ των υστέρων (δεν υπάρχει σε όλες τις αναδημοσιεύσεις, μόνο στις νεότερες) προφανώς γιατί οι γιατροί είναι σπουδαγμένοι και δε λένε ψέμματα, άρα η πηγή δε μπορεί, θα είναι αξιόπιστη. Τόσο αξιόπιστη είναι η είδηση που δεν γνωρίζουν οι συντάκτες αν ήταν δημόσιο μαιευτήριο ή Κέντρο Υγείας. Φυσικά, γιατί αν μιλούσαν πιο συγκεκριμένα θα μπορούσαν εύκολα και να διαψευσθούν.

Strike Two: «(οι μετανάστες συνηθίζουν και πηγαίνουν σε Κέντρα Υγείας ακόμα και σε Αγροτικά Ιατρεία και δέχονται να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους ακόμα και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων π.χ. οφθαλμίατροι! αρκεί να θεωρηθεί έκτακτο περιστατικό για να μην πληρώσουν τίποτα απολύτως)». Από που να ξεκινήσει κανείς; Απ το οτι η γέννα, είτε πας τελευταία στιγμή σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας είναι ούτως ή άλλως έκτακτο περιστατικό; Από το οτι στα αγροτικά ιατρεία οι γιατροί πάνε πριν την ειδικότητά τους κυρίως, άρα δεν έχει οφθαλμίατρους; Ήθελε να προσθέσει λίγη χολή απέναντι στους μετανάστες γενικώς ο συντάκτης και βρήκε αυτό τον ιδιοφυή τρόπο.

Strike Three: Ο αξιόπιστος, σπουδαγμένος γιατρός με τον ανθρωπισμό που τον διακρίνει, ανακοίνωσε στον πατέρα (η μάνα δεν έχει ρόλο στην ιστορία φυσικά) οτι «όχι μόνο εικόνα της Παναγίας δεν θα δει, αλλά ούτε και τίποτα άλλο στον κόσμο!». Κρίμα τα 10 χρόνια σπουδές του γιατρού, ακόμα μιλάει σα να χει βγει από ανέκδοτο περιοδικού με σταυρόλεξα της δεκαετίας του ’80.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι πως η είδηση είναι ψεύτικη. Αυτό δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία, φτάνουν οι λέξεις «παναγία» και «θαύμα» για να το διαπιστώσει κανείς. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν τουλάχιστον 60 χιλιάδες μαλάκες (και σίγουρα παραπάνω αν μετρήσει κανείς τις αναδημοσιεύσεις σε Facebook και twitter) που όχι μόνο πιστεύουν πως είναι αληθινή, αλλά θεωρούν θεϊκή δικαιοσύνη το να τυφλώνεις ένα παιδί επειδή ο πατέρας του είναι αλλόθρησκος. Αν αυτή είναι η δικαιoσύνη του θεού σας, προτιμώ αυτή των ανθρώπων.

  1. #1 by nomadicuniversality on 5 Μαρτίου, 2012 - 4:59 μμ

    Πολύ σωστά όλα τα παραπάνω, αλλά επιπλέον υπάρχει και ένα άλλο εξίσου χοντρό, αν όχι πιο χοντρό, λάθος:
    οι Μουσουμάνοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΧΘΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, και γενικά προς όλα τα πρόσωπα της Αγίας Γραφής, τα οποία αποδέχονται ως θεόπνευστα!!
    Στα τουρκικά, η «Παρθένος Μαρία» αποκαλείται «Μεριέμ Ανά» [ανά=μητέρα] και σε αρκετά μέρη εορτάζεται, ο δε Ιησούς αποκαλείται «Ισά» και θεωρείται προφήτης. Όχι βέβαια θεός, αλλά προφήτης.

  2. #2 by Σκύλος της Β.Κ. on 5 Μαρτίου, 2012 - 9:19 μμ

    Σωστός ο από πάνω!
    Επιπλέον, όποιος έχει λίγο νιονιό καταλαβαίνει πως εκείνη την ώρα ο νεαρός υποψήφιος πατέρας θα ήταν τόσο χεσμένος από την προσμονή και τη χαρά του, που και τα σκίτσα του Μωάμεθ να του κρεμούσαν στα αυτιά, δεκάρα δεν θα ‘δινε.
    Δηλαδή, ο Αδώνιδας (αν δεχθούμε πως είναι χριστιανός κι όχι δωδεκαθεϊστής) όταν με το καλό γίνει πατέρας θα απαιτήσει να αναρτηθεί η εικόνα της Θεομήτορος φάτσα στα… χμ… στο… χμμμ… στη θύρα εξόδου του μωρού;
    Δεν είναι λίγο βλάσφημο;

  3. #3 by clopy on 5 Μαρτίου, 2012 - 9:59 μμ

    όντως ναι, είναι κι αυτό πολύ χοντρό λάθος.

    Είναι και μερικά αστεία λαθάκια, όπως το οτι πολλές χρήσιμες λεπτομέρεις -όπως το νοσοκομείο- λείπουν, αλλά το οτι ο μετανάστης είπε «κάδρο» αντί για εικόνισμα (και όχι εικόνα ή φωτογραφία που είναι σαφώς πιο κοινές λέξεις) φρόντισε να το μεταφέρει ο «γιατρός».

  4. #4 by chasserlalune on 6 Μαρτίου, 2012 - 10:27 μμ

    Στην Ξανθη, στην μαιευτικη πτερυγα, το σε ποιον θαλαμο θα βρεθεις το αποφασιζει το ονομα σου: Αισε στο 2, Μαρια στο 7. Οι θαλαμοι 1-6 (ολοι τετρακλινοι) ειναι «μουσουλμανικοι» και οι επομενοι «χριστιανικοι». Απεναντι εχει αλλους 2 που ειναι για τις τσιγκανες. (οι οροι «χριστιανος» και «μουσουλμανος» και τα παραγωγα τους χρισιμοποιουνται με βαση τους κανονες της περιπλοκης και μεσω διεθνων συμβασεων και δικαστικων αποφασεων καθορισμενης ντοπιολαλιας και σημαινουν, χοντρικα, «πλειονοτικος» και «μειονοτικος» αντιστοιχα )

    Στους «χριστιανικους» θαλαμους πανω απο τα κρεβατια μπορεις να πετυχεις εικονιτσες, παναγιτσες κλπ, παντου πανω στους τοιχους. Αν περναει και κανας παπας με θυμιατο, σιγουρα θα σε παρει και εσενα σβαρνα, θες δεν θες. Στους «μουσουλμανικους» θα δεις αρκετες γυναικες με μαντιλες μεσα, και οχι δεν υπαρχουν καποιου ειδους αντιστοιχα θρησκευτικα συμβολα μονιμα αφημενα πανω στους τοιχους.

    Αν τα στοιχεια της ταυτοτητας σου θα σε βαζαν στα δωματια με αριθμο μεγαλυτερο ή ισο του 7 και δεν εχουν πια κρεβατι εκει θα σου ζητησουν ευγενικα συγνωμμη που βρεθηκες στο 4. Και αν δειξεις οτι δεν σε νοιαζει θα σου χαμογελασουν χαρουμενοι οι ανθρωποι του νοσοκομειου, τουλαχιστον αυτοι που συναντησα. Η εντυπωση μου ειναι οτι το ατυπο και αγραφο αυτο απαρτχαιντ ειναι η -κακη- πρακτικη λυση που βρεθηκε σε μια χωρα που αγνοει πληρως την εννοια «κοσμικοτητα». Το τυχαιο γεγονος οτι τα δικλινα δωματια εχουν νουμερακια διψηφια ειναι, εεε χμ…, αλλου χοτζα σούρα. (ή μηπως όχι;)

  5. #5 by Σκύλος της Β.Κ. on 11 Μαρτίου, 2012 - 9:35 μμ

    Να υποψιαστώ ότι γέννησε η Β., ε; Νατηςζήηηηηηηηηησει!

  6. #6 by yesongs on 14 Ιουνίου, 2012 - 1:31 πμ

    Και ποιος Γιατρός (άσχετης μάλιστα ειδικότητας) μπορεί να αποφανθεί ότι ένα νεογέννητο είναι τυφλό? Και μάλιστα για όλη του τη ζωή?

Σχολιάστε